Düşüncenin İzinde:XXXIX: Fuat Sezgin Konferansı

25 Nisan 2019

Sabancı Kültür Sitesi

Etkinlik Görselleri İçin Tıklayınız.

Etkinlik Videosu için Tıklayınız.

Fakültemiz Felsefe Bölümü tarafından “Düşüncenin İzinde XXXIX: Fuat Sezgin”  konulu konferans düzenlendi.

“Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını konu alan belgeselin yayınlanması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, Türk bilim tarihine önemli katkıları olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Topakkaya, “Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin, benim de Almanya’da tanıma şerefi duyduğum bir bilim tarihçisi. Çalışma disiplinine önem veren saygıdeğer bir bilim adamı ve bilim tarihçisi idi. Kendisini tekrar rahmetle yâd ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Topakkkaya’nın konuşmasının ardından Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serdar Saygılı, “Düşüncenin İzinde XXXIX: Fuat Sezgin”  konulu konferans verdi.