Düşüncenin İzinde:XXXVI: S: Freud Konferansı

20 Şubat 2019

ERÜ Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu

Etkinlik Görselleri İçin Tıklayınız...

Fakültemiz Felsefe Bölümü Tarafından “Düşüncenin İzinde XXXVI: S. Freud” Konulu Konferans Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından “Düşüncenin İzinde XXXVI: S. Freud” konulu konferans düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arslan Topakkaya yaptı. Prof. Dr. Arslan Topakkaya, konuşmasında, felsefe bölümü olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konferansın konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Cengiz Güleç, Sigmund Freud’un hayatını anlattı.

Prof. Dr. Güleç, “İnsan psiko-sosyal bir varlık dediğimiz zaman, sosyal toplumsal bir varlık olduğumuzu, aynı zamanda da düşünceleri ile duyguları ile dürtüleri, arzuları ile birlikte de bir kutsallığının olduğunu söylüyoruz. Bu ruhsallığın merkezi bedende mi? Beyinde mi? Kalpte mi? Böyle bir yere yerleştirmek yerine, insanı bir bütün olarak kabul etmeliyiz. Freud’un bütün derdi, bizim iç ruhsal dünyamız, iç ruhsal alemimiz. Bu iç ruhsal alem deyince de, öncelikli ve merkezi önemi olan bölüm iç alemdir” diye konuştu.